„Az év magyar vállalata”

Cégünkről

Több mint 15 millió darabos raktárkészlet, több mint napi 200 ezer cikk mozgatás, több mint 2000 autóból álló flotta, amely két óránként megkerüli a Földet.

Lejátszás
Bemutatkozó filmünk

Sokéves eredményes működésünk és kitartó munkánk elismeréseként 2016-ban az UNIX Autó megkapta az év magyar vállalata kitüntető címet is.

"Olyan ez, mint a magyar vállalkozói tankönyvben a tündérmese. Alapítanak egy zöldmezős céget a rendszerváltáskor. A magyar társaság – az UNIX Autó Kft. – megbízható partnerévé válik számtalan nemzetközi nagyvállalatnak."

LAKATOS PÉTER,
a Videoton vezérigazgatója, valamint a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke

Történelmünk

1990

A céget megalapította Zombori Antal, aki a mai napig is egy személyben az UNIX Autó tulajdonosa

1990. május 1-jén egy családi összejövetelen tette meg az első lépést Zombori Antal az Unix Autó Kft. felé és 1990. december 15-én pedig már aláírták a társasági szerződést, ami 1991. január 1-jével meg is kezdte működését. Ezt a céget UNIX-TRADE Kft.-nek nevezte el.

Az első TradeLine® program megjelenése

Az 1994-es őszi Budapesti Autószalon kiállításon mutattuk be a még nem is internetalapú, hanem telefonos modemeket használó megoldást, amely a padlótól a plafonig érő nyomtatott katalógusok időszakában hatalmas áttörésnek számított. Az új rendelési módszer annyira megkönnyítette a szervizek dolgát, hogy azok tömegével jöttek.

1995

1999

Romániai leányvállalat elindítása

Zombori Antalban már kilencvenes évek elején megfogalmazódott a külföldi terjeszkedés gondolata és 1992 telén tett is egy látogatást Bukarestbe, majd 1995-ben egy kolozsvári alkatrész kiállításon járt keresve a kilátásokat. Rövid időn belül, még az ezredforduló előtt, 1998-ban el is indult az export Románia irányába, majd megalakult a romániai leányvállalatunk. Az első hónapokban Békéscsabáról szállítottuk az árut Szalontára, és annak környékére, majd Kolozsváron megnyitott az első UNIX üzlet.

Infomix Magazin

Infomix Magazin

2000 óta havi rendszerességgel jelenik meg szakmai magazinunk, az INFOMIX, mely 2010-től Romániában, 2013-tól pedig már Szlovákiában is elérhető. Három országban összesen 30 000 példányban jelentetjük meg. A magazin többek között szakmai cikkeket, beszállítói újdonságokat, akciókat, valamint szerelési tippeket tartalmaz.

2000

2005

Felvétel az ATR Csoportba, Unix Akadémia alapítása

Felvétel az ATR Csoportba, Unix Akadémia alapítása

2005-ben az ATR (Auto Teile Ring) csoport - melynek alapfilozófiája, hogy minden országból csak egy cég (a legjobb) lehet a tagja, ezzel biztosítva a legmagasabb színvonalat - az UNIX-ot választotta Magyarországról tagjaként. A felvétel sokat segített a választék további bővítésében, olyan márkák forgalmazási jogához jutott cégünk, amelyek a következő években rengeteg lehetőséget biztosítottak.

Még ebben az évben, a frontvonalban dolgozó értékesítő kollégák megfelelő szakmai felkészültsége érdekében elhatároztuk, hogy létrehozzuk a vállalat belső képzési rendszerét. A kezdeti nehézségek ellenére, komoly oktatási stratégiával és szelektív képzések kialakításával sikerült igazi értékké emelni az UNIX AKADÉMIÁT.

UNIX Logisztikai központ átadása, szervizhálózatunk elindul

Cégünkről

LOGISZTIKAI KÖZPONT

Jelenleg (2019) a 22 000 m2-es Logisztikai Központunkban több mint 400 000 féle termékből, több mint 12 millió darabos készletet tartunk raktáron. A központban a legmodernebb logisztikai folyamatokat alkalmazzuk:

  • Saját tervezésű és kivitelezésű automata szortergépek
  • Automatizált belső folyamatok
  • Egyedi azonosító alapján, PDA-val történő árukezelés
  • Élvonalbeli logisztikai rendszer

SZERVIZHÁLÓZAT

2010-ben kezdtük meg az UNIX Szervizhálózat kiépítését az autótulajdonosok egységes, minőségi kiszolgálása érdekében. Szervizeinknek állandó központi akciókkal marketingtámogatást nyújtunk. Rendszeresen szervezett oktatásokkal, gyárlátogatásokkal segítjük szervizeink mindennapi munkáját. A teljes UNIX Szervizhálózat jelenleg több mint 40 autószervizből áll.

2010

2011

Szlovákiai leányvállalat elindítása

A 2010-es évben a Logisztikai Központunk átadása mellett megszületett a döntés a további terjeszkedésről, a vállalati működésünk elég robosztus volt ahhoz, hogy márkanevünket a szomszédos Szlovákiában is bevezessük, és jelentős piaci szereplővé váljunk.

A 100. UNIX kirendeltség megnyitása

Unix Autó Kft.

Az UNIX Autó hálózatának fejlesztésében pár évvel korábban még nagyon távolinak tűnő állomásához érkezett el a vállalatunk 2014. februárjában, amikor is átlépte a bűvös 100-as határt. Mindez azt jelentette, hogy a három országban naponta 100 egységet láttunk el áruval a budapesti Logisztikai Központból.

Azóta újabb kirendeltségek nyitásával mára három országban összesen 166 kirendeltségre duzzadt a hálózat.

  • Magyarország: 103 kirendeltség
  • Románia: 61 kirendeltség
  • Szlovákia: 2 kirendeltség

2014

2015

Partnerkártya program elindítása

Partnerkártya program elindítása

2015 júliusában megújítottuk a partnerkártya rendszerünket a szervizpartnereink és viszonteladóink számára, illetve útjára indítottuk az UNIX Autóskártya Programunkat is az autótulajdonosok számára. Ez egy pontgyűjtő hűségkártya, mellyel a vásárlások vagy szervizelések után gyűjtött pontokat a következő alkalommal az autótulajdonos kedvezményre válthatja az arra jogosult elfogadóhelyeken.

Az év magyar vállalata

Az év magyar vállalata

2016-ban többek között a cég elnyerte az „Év Magyar Vállalata” szakmai díjat. A szakmai zsűri döntésében az üzleti teljesítményen alapuló értékelési szempontok mellett fontos szerepet játszott az általunk képviselt innováció, mint sikertényező, mely a mai napig átszövi a működésünket.

Még ugyanebben az évben megkaptuk a második leggyorsabban fejlődő, 100 millió €-nál nagyobb bevételű magyar vállalatként a Inc. 5000 Europe díjat is, és 2018-ban a HVG TOP 500-as listáján a 150. legnagyobb árbevételű vállalat lettünk.

2016

2017

Logisztikai Központ bővítése 7500 négyzetméter raktárterülettel

Ennek a dinamikus növekedésnek a bizonyítéka az is, hogy a következő évben újra kinőttük a raktárunkat, ezért 2017-ben újabb 7500 m2-rel bővítettük a területet, így központunk és kirendeltségeink összesített alapterülete közel 100.000 m2, amihez több mint 12 millió darabos alkatrész készlet társul.

A Logisztikai Központ újabb bővítése

A 2020-as év is egy újabb mérföldkövet tartogatott, kinőttük a 9. kerületi Timót utcai logisztikai központunkat, ezért újabb 10.000 négyzetméterrel bővítjük alapterületét. Az épület összterülete így eléri majd a 35.000 négyzetmétert. A raktárkolosszusban megtalálható lesz egy tágas közösségi tér, közel 1000 fő részére elegendő öltöző és zuhanyzó, számos iroda és tárgyaló 3.000 négyzetméteren, valamint a jelenleginél háromszor nagyobb étkező is, ami a dolgozók kényelmét hivatott biztosítani egy modern kávézóval. A létesítménynél 30 darab új ipari kaput és dokkolót telepítünk, így összesen immáron 100 árukiadó kapu fogja biztosítani az alkatrészek zavartalan áramlását.

2020

2021

Újjászületés

2021. március 30-án cégünket kibertámadás érte, pár napra leállt. Azonban rengeteg munkával, kollégáink áldozatos munkájával 2021. április 2-án 21:44:32-kor sikerült elindítanunk a TradeLine vállalatirányítási rendszerünk első példányát. Ez egy hatalmas eredmény volt, ezt a pillanatot tekinthetjük a cég újjászületésének. A vállalat szíve újraindult.

Részletes beszámoló

Média

Lejátszás

AZMT 2019-es Kamion EU bajnokság

Lejátszás

AZMT 2019 AMTS

Lejátszás

AZMT HTF 2018

Lejátszás

AZMT AMTS 2018

Etikai kódex

Fontosnak tartjuk, ezért alapelvünk, hogy működésünk mind a vevőink, mint kollégáink és beszállítóink felé is mindenkor korrekt és etikus legyen. Ennek alappillére vállalatunk "Etikai kódexe".

Etikai kódex megnyitása

Gyorsbillentyűk

Általános
Navigáció
/
/
/
Visszalépés
Esc
Ablak bezárása
Esc
Gyorskereső
Ctrl
F
/
F2
Személyautó-keresés
Alt
A
Teherautó-keresés
Alt
T
Motorkerékpár-keresés
Alt
M
Típusfüggetlen termékek
F10
Parkoló
Alt
P
Előzmények
Alt
E
Kosár
Alt
C
/
Alt
F5
Webshop kezdőlap
Ctrl
Home
Webshop menü navigáció
Ctrl
Fejléc navigáció
Ctrl
Alvázszám kereső
Alt
V
Gyári ajánlat
Alt
G
Gyorsbillentyűk
F1
Billentyűsúgó
Alt
F1
Jármű keresése
Jármű kiválasztása
Kategóriák
Cikklista
Kosár
Alvázszám kereső
Gyári ajánlat kérése
Kiválasztás
Enter
Enter
/
Keresés
Gépelés
Kijelölés
Szóköz
Csoport kinyitása
Enter
Enter
/
Szóköz
/
Ritka gyártók
Alt
S
Ritka modellek
Alt
S
Kiválasztás
Enter
Enter
/
Keresés
Gépelés
Részletes adatok
F8
Parkolóba rakás
F2
Nézetváltás
Alt
N
Rendezés
Alt
R
Parkolóba rakás
Alt
F2
Kiválasztás
Enter
Enter
Keresés
Gépelés
Kijelölés
Szóköz
Típusfüggetlen kategóriák elrejtése
Alt
F10
Kiválasztás és továbblépés
Enter
Csoportok közötti váltás
/
Kosárba helyezés
Enter
Enter
Keresés
Gépelés
Tulajdonságok
F8
Termékadatlap
F7
Kapcsolódó termékek
Alt
K
Kedvencekbe rakás
Alt
F2
Nézetváltás
Alt
N
Rendezés
Alt
R
Több részlet
Alt
+
Kevesebb részlet
Alt
-
Szűrő kijelölése
Szóköz
Darabszám növelése
+
Darabszám csökkentése
-
Megjegyzés
Gépelés
Flottakártya választás
Alt
F
Kilépés a beviteli mezőből
Esc
Funkció indítása
Alt
V
Kiválasztás
Enter
Enter
Jármű adatai
F8
Szűrés
1-9
Fordítás
Alt
F
Keresés
Gépelés
Funkció indítása
Alt
F11
Kiválasztás
Enter
Enter
Új ajánlat
Insert
Fejadat csatolmánya
F3
Fejadatok
F4
Ajánlat másolása
Ctrl
Insert
Fejadat megjegyzés
Alt
F2
Időszak módosítása
Alt
F10
Ajánlat nyomtatása
Ctrl
P
Ajánlatkérő ablakban mentés
Ctrl
Enter
Enter
Tételek oldal mennyiség módosítás
+
-
Tételek oldal megjegyzés
Alt
F2
Tételek oldal rendelés
Alt
R
Tételek oldal csatolmány
F3
Tételek oldal kedvezmény
Ctrl
K