A szakszerű vontatás Mi a teendő, ha az autó megáll A megfelelő vontatást meg kell tanulni! Ehhez szükség van megfelelő ösztönökre, tudásra, és a közlekedési szabályok (KRESZ 57.§) ismeretére. Az első kihívás a vonószem megkeresése. Ezt általában könnyebb megtalálni az autó kézikönyvében, mint magán a járművön, így érdemes ezt megnézni jó előre, amikor megvettük az autót. Másik probléma, hogy álló motornál nem működik sem a szervokormány, sem a fékrásegítés! (A profi segélyszolgálatok ezért is ellenzik a vontatást, és javasolják a tréleres szállítást.) Ha mégis a vontatás mellett döntünk, használjunk vonórudat a vontatókötél helyett. A vonórudak nagy előnye ugyanis, hogy képesek biztosítani a két jármű állandó távolságát azzal, hogy a vonóerőt, a fékerőt, és a kormányzási erő egy közvetítik a két jármű között. Fontos, hogy csak ellenőrzött, engedéllyel rendelkező eszközöket használjunk! A vontatás közben figyelni kell arra, hogy a megfelelő jelzésekkel (pl.: piros zászló) el legyenek látva, az irányváltásokat jelezzék, és olyan személyek üljenek a járművekben, akik ezt a manővert biztonsággal el tudják végezni. A vontatott járműben a vezetőn kívül ne tartózkodjon senki! A vontatási sebesség nem lehet több, mint 50 km/óra! A legjobb azonban, ha erre felkészült segélyszolgálatokra, vagy olyan műhelyre bízzuk a mentést, akik ezt szakszerűen, sőt sok esetben (pl. ha van assistance szerződés) ingyen el is végzik.
Bővebben..
Tavaszi átvizsgálás

Készüljünk autónkkal együtt a tavaszra!

A téli időszakban az időjárási viszonyokból adódóan gépkocsija nagyobb igénybevételnek volt kitéve. A jobb idők bekövetkeztével az autót is át kell vizsgálni és fel kell készíteni a tavaszra!
A legfontosabb a Biztonság, ezért az átvizsgálás során külön oda kell figyelni a gépkocsi gumiabroncsa melyet a téliről, nyári garnitúrára kell cserélni. Amennyiben a már meglévő, tavalyi évről áthozott gumikról van szó, annak szerkezetét, felületét, bordázatát ellenőrizni kell. Amennyiben bármilyen szempontból a közúton való haladásra már alkalmatlan, azok cseréje nélkülözhetetlen a biztonságos közlekedéshez.
Érdemes a téli, fagyálló ablakmosó folyadékot nyári, nagy bogáreltávolító hatásúra cserélni, illetve az ablaktörlők téli fagykárosodását ellenőrizni a tökéletes kilátás érdekében. Indokolt esetben, amennyiben a kilátás már nem megfelelő, a lapátokat cserélni kell.
Az átvizsgálás alkalmával ellenőrizni kell a lengéscsillapítók, az első és hátsó fékek állapotát, az izzók illetve fényszórók beállítását, az ékszíjak megfelelőségét, a folyadékszinteket, a kormánymű, és a futómű állapotát, a kipufogórendszert, az akkumulátor töltöttségét, és a töltőrendszer állapotát, az alváz és a karosszéria korrodálódását, illetve a már fent említett gumik és láthatósági eszközök állapotát.
Amennyiben klímával felszerelt a gépkocsija, tavasszal érdemes átvizsgáltatni, szellőző rendszerét kitisztíttatni, fertőtleníteni, utastér szűrőjét cserélni.

A biztonságos üzemeltetést garantáló tavaszi felkészítéshez érdemes felkeresni szervizeinket, ahol nagy tapasztalattal rendelkező, hozzáértő szakemberek fogadják, ami egyben biztonságot jelent gépjárművük, mindennapi üzemeltetésében.


WEBSHOP
RÓLUNK
LETÖLTÉSEK
ÁLTALÁNOS
Facebook
Az Unix Autó Kft. tájékoztatja Önt, hogy weboldalainak megtekintése, böngészése egyúttal a Jogi nyilatkozatban leírtak elfogadását is jelenti.
Copyright 2016 © Minden jog fenntartva 1139 Budapest, Frangepán u. 55-57. | (+36) 1/270-8700 | info@unixauto.hu Adatvédelmi szabályzat | Oldaltérkép