A jó fék fontos a biztonságához!

A fékfolyadék állapota kritikus tényezője a fékhatásnak.

A fékfolyadék „higroszkopikus” (nedvszívó), ami azt jelenti, hogy amikor az autó áll, a fékfolyadék a levegőből vizet szív magába. Ennek a veszélye az, hogy a fékfolyadék forráspontja 100 °C feletti, ezen a hőmérsékleten viszont a víz már elpárolog, gőzbuborékok keletkeznek, amik összenyomhatók, így a rendszer már nem tudja biztosítani a megfelelő féknyomást. A legrosszabb esetben fékezéskor a fékpedál beesik, a vezető a "semmibe lép".

Amennyiben biztonságban akarja tudni magát, a fékfolyadékot időközönként egy szervizben ellenőriztetni, és szükség esetén (normál esetben két évente) cserélni kell.

Ez kiemelten fontos olyankor, ha gyakran vezet dugóban, vagy sportos vezetési stílusban, illetve hegyi utakon (pl.: egy téli sítúra előtt).
Profi szervizekben a fékfolyadék ellenőrzése is része az átvizsgálásoknak.


WEBSHOP
RÓLUNK
LETÖLTÉSEK
ÁLTALÁNOS
Facebook
Az Unix Autó Kft. tájékoztatja Önt, hogy weboldalainak megtekintése, böngészése egyúttal a Jogi nyilatkozatban leírtak elfogadását is jelenti.
Copyright 2016 © Minden jog fenntartva 1139 Budapest, Frangepán u. 55-57. | (+36) 1/270-8700 | info@unixauto.hu Adatvédelmi szabályzat | Oldaltérkép