Segítség az indításnál - de hogyan?

Amikor az akkura a hideg hat

Mit tegyünk ha az akkumulátor nem képes megfelelő áramot leadni? Főleg az alacsony hőmérsékletek okoznak problémát az akkumulátorok számára, különösen a régiek és a nem karbantartottak esetében. Segítség az indításkor – ez télen a leggyakrabban kért szolgáltatás. Hamarabb megy minden, ha saját indítókábelekkel rendelkezik meg egy megfelelő „donorral”.

Ahhoz, hogy mindkét autót indítani lehessen, az összes fogyasztót le kell kapcsolni - még a gyújtást is. A piros indítókábelt mindkét akku pozitív pólusához kötjük (lehetőleg mindkét akku azonos erősségű legyen), azután a fekete kábelt hozzákötjük a donor akku negatív pólusához. A szabad végét az indítandó autó motorházában egy fémes részhez kötjük - soha nem kötjük a lemerült akku negatív pólusához (robbanásveszély!). Először a donor autót indítjuk, utána pedig a másikat. A kábelek lecsatolása előtt indítsunk el egy nagy erősségű fogyasztót, hogy az autó elektromos részei védve legyenek a hirtelen feszültségnövekedéstől. Utána a kábeleket fordított sorrendben távolítjuk el.

Az ilyen esetek elkerülése végett szükséges az akkumulátorok időbeni ellenőrzése, szükség esetén cseréje.
Ezt a vizsgálatot, és a cserét az UNIX Szervizpartnereknél szakszerűen, típustól függetlenül, a gyári előírásoknak megfelelően el tudják végezni Önnek!


WEBSHOP
RÓLUNK
LETÖLTÉSEK
ÁLTALÁNOS
Facebook
Az Unix Autó Kft. tájékoztatja Önt, hogy weboldalainak megtekintése, böngészése egyúttal a Jogi nyilatkozatban leírtak elfogadását is jelenti.
Copyright 2016 © Minden jog fenntartva 1139 Budapest, Frangepán u. 55-57. | (+36) 1/270-8700 | info@unixauto.hu Adatvédelmi szabályzat | Oldaltérkép