A légkondicionálás kellemetlen is lehet!

A klímaberendezés rendszeres karbantartása megóvja az egészségét és megmenti a költséges javításoktól!

A légkondicionálás már nem jelent luxust a gépkocsikban. Az új autók kétharmada már alapfelszereltségként légkondicionálóval rendelkezik. Ha a berendezés nincs helyesen karbantartva, ez egészségtelen, és költséges lehet. Az autó klímaberendezésének rendszeres, időszakos ellenőrzése és karbantartása egyrészt jelentős megtakarítást jelent, másrészt ezek az ellenőrzések fontosak az utasok egészségének szempontjából is.

A klímaberendezés nemcsak a levegő hűtésére, hanem párátlanítására is szolgál. A szűrőkön és a párologtatón baktériumok, gombák és mikroorganizmusok jelenhetnek meg, melyek itt megfelelő életkörülményekre találnak. Mindezek kellemetlen szagot, és allergiás reakciókat okozhatnak!

Akik rendszeresen, még télen is beindítják a légkondicionálót, csökkenthetik ezeket a kellemetlenségeket, de van valami, amit csak a szerviz tud megtenni: a pollenszűrők ellenőrzését, és szükség szerinti cseréjét! (Ez is rendszeresen szükséges!)

A klímaberendezés a gyártók szerint is rendszeres karbantartásra szorul, ezért –és a használó érdekében is- rendszeresen ellenőriztetni kell egy szakemberrel. Minden tavasszal (optimális esetben ősszel is) el kell mennie a szervizbe, főleg mikor autójában kellemetlen szagokat érez, vagy amikor úgy érzi nem hűt eléggé vagy zajokat hall a klímaberendezésben.

Az UNIX Szervizpartnereknél elvégzik a klíma hűtőközeg mérését és a fertőtlenítést, szagtalanítást is Önnek, bármilyen típus esetében! Érdemes évente ennyi időt rászánni, hogy egész évben kellemes környezetben, gondtalanul autózhasson!


WEBSHOP
RÓLUNK
LETÖLTÉSEK
ÁLTALÁNOS
Facebook
Az Unix Autó Kft. tájékoztatja Önt, hogy weboldalainak megtekintése, böngészése egyúttal a Jogi nyilatkozatban leírtak elfogadását is jelenti.
Copyright 2016 © Minden jog fenntartva 1139 Budapest, Frangepán u. 55-57. | (+36) 1/270-8700 | info@unixauto.hu Adatvédelmi szabályzat | Oldaltérkép